Maserati élet

88. Genfi Autószalon: bemutatkozik a Nerissimo család

MaseratistandatGenevaMotorShow2018

Modena, 2018. március 5. – A Maserati bemutatja a Ghibli-t, a Quattroporte-t és a Levante-t a 88. Genfi Autószalonon. A fekete szín az elegancia, de ugyanakkor az extrém sportosság szinonimája is, így tökéletesen megragadja a Maserati DNS kettős személyiségét. Ebből a koncepcióból született meg a Nerissimo – a Maserati autók különleges kiadása, amely hangsúlyozza a sportos bátorságot és a nagy teljesítményű képességeket.

A Ghibli, a Quattroporte és a Levante számára tervezett – és a GranSport kárpitjaiban is kapható – Nerissimo kiadásban minden autó fekete színűvé válik. A három autó külső felülete a csábító, mély, fekete festéknek köszönhetően kiemelkedik. Ez van kombinálva a rácsos keret felső részével, az oldalsó szellőzőnyílásokkal, a csomagtartóval és az ikonikus Maserati szimbólummal hátul. A rácsrudak, az ajtókilincsek, a kipufogócsúcsok és az ablaktörlők exkluzív fekete színű kivitelben készültek.

A Ghibli és a Quattroporte esetében a LED-es fényszórók sötét felületűek és 20″ Urano vagy 21″ Titano könnyűfém keréktárcsák közül lehet választani – mindkettő fényes fekete színben. A Levante további szolgáltatásokat kínál, például első és hátsó alvázvédelem, vagy fekete ködlámpagyűrű. Ez a típus 20″-os Nereo, 20″ Efesto vagy 21″-os Anteo könnyűfém keréktárcsákkal áll rendelkezésre – mind feketében.

Ami a belső teret illeti, a Ghibli Sport Sedan fűtött első és hátsó sportülésekkel, fűtött sport kormánykerékkel és Dark Mirror belső kialakítással rendelkezik – bár Black Piano és Carbon kárpitok is rendelhetők. A sötétített ablakok és a hátsó napfénytető is kiegészítő extrák. A Quattroporte vezető szedánja szintén rendelhető mind Black Piano, mind Carbon kárpitozással. Beépített sötétített ablakokkal és dinamikus rácsvonalú, hátra néző kamerával rendelkezik, valamint HomeLink rendszerrel és a Keyless Entry funkcióval, beleértve a hátsó ajtókat is. A Levante SUV fűtött első és hátsó sportülésekkel, négyzónás automatikus klímaberendezéssel, elektromos lábpedállal és Easy Entry rendszerrel rendelkezik.


Más modellek Genfben

A Trident egyéb modelljei szintén jelen lesznek Genfben, különféle díszítésekben és színekben. Ez magában foglalja a Ghibli S Q4 GranLusso Bianco Alpit is, 20″ Urano Diamond kerekekkel, polírozott alumínium féknyergekkel, a fényűzően elegáns Ermenegildo Zegna vörös bőr selyembelsővel, 100% természetes Mulberry selyem betétekkel és kiváló minőségű Ebony kárpittal. A Quattroporte S Q4 GranLusso a Blu Passionnel jelent meg, 21″ Titano kerekekkel és fekete féknyereggel. A fa betétes bézs kárpit tökéletesen illeszkedik a külső megjelenéshez, és a két hátsó ülés garantálja a maximális kényelmet. A sportkocsikat a GranCabrio MC képviseli. A Bianco Birdcage-re festett kabrió 20″-es kerekekkel, fekete féknyereggel, bőrrel és Alcantara belsővel, kontrasztos fehér varrással. A karbon részlet erősíti az autó erős versenyszellemét is.

A tartomány

A 2018-as Maserati termékcsaládot alaposan átdolgozták. Mind az öt modell, köztük a GranTurismo és a GranCabrio, jelentősen átalakításra kerültek, új funkciókkal lettek ellátva.

Az új stratégiával összhangban a Ghibli és a Levante MY18 legfontosabb frissítései a GranLusso és a GranSport kárpitok bevezetésével kapcsolatosak, amelyek eredetileg csak a Quattroporte-hoz volt elérhető. A GranLusso exkluzív, kifinomult luxus manifesztációja – ezt teszi egyértelművé az Ermenegildo Zegna selyem vagy a finom szemcsés feszített bőrfelületet -, míg a GranSport egy extra sportos dimenziót adott hozzá az autóhoz.

A Ghibli a Maserati történelem legtöbbet értékesített autója, több mint 84.200 modellt szállítottak 2013 óta. A MY18 Adaptive teljes LED-es mátrix fényszórókkal rendelkezik, szemkímélő technológiával, melyet a Magneti Marelli Automotive Lightinggal közösen fejlesztettek ki. A Quattroporte MY18 is bevezette az Adaptive Full LED fényszórókat, L-alakú szemkímélő technológiával, amely hosszabb ideig tartó, természetesebb fényt biztosít, és lényegesen jobb láthatóságot ad a Bi-Xenon technológiához képest.

A fontos technikai újítások egyik kiemelkedő pontja az Electric Power Steering (EPS). Ez elősegíti az ADAS (Advanced Driving Assistance Systems, ADAS) aktív funkcióit, amelyek magukban foglalják a Highway Assist-et (HAS), a Sávelhagyásra figyelmeztető rendszert, a Holtpont-figyelőt és a Közlekedési jelzés felismerőt. Az EPS a hidraulikus kormányzást váltotta le a két Maserati szedán és a Levante esetében, javítva az autók kezelhetőségét és kényelmét, miközben fenntartotta a Maseratira jellemző kiváló manőverezhetőséget.

A Quattroporte sikerére sincs vége, hiszen a MY18 ismét megerősíti helyét a szegmens csúcsán.

2016-ban a Levante – a Maserati 100 éve alatt az első Maserati SUV – fordulópontot jelent a Trident Marque számára, amikor a globális luxusautó piac legnagyobb szegmensévé vált. Genfben a Maserati bemutatta a Levante MY18 modellt, amely az EPS-sel fűszerezte meg az eddig sem unalmas vezetési élményt.

A “Maserati SUV-k” célja, hogy izgalmassá egyék a sportkocsi vezetését, és ezt a célt a könnyű anyagok széles körű használatával, az ideális 50:50 súlyeloszlással és a szegmens legalacsonyabb súlypontjával érte el. A Levante egyedülálló mozgékonysággal büszkélkedhet a luxus SUV szegmensben, valamint rendkívüli komforttal durva terepen és kiváló tapadással alacsony tapadású felületeken.

Az Adaptive Full LED fényszórók a Levante másik kiemelkedő tulajdonsága. Egy további elem bővíti a testreszabási és az exkluzivitás lehetőségeinek tárházát. A Maserati eredeti tartozékcsalád bemutatja a 21″ Eracle keréktárcsát. Márciustól kapható matt szürke színben, gyémánt díszítéssel, amely gazdagítja a lenyűgöző designt.

A GranTurismo és a GranCabrio MY18 egy elegáns átalakítás tárgyává vált, javult az aerodinamikája, míg a belső ráncfelvarrás része az új vezető illesztőprogramot és az átfogó infotainment rendszer.

Globális szinten 51,500 autót szállítottak ki 2017-ben. A Maserati 77 piacon van jelen, amelyek közül a legnagyobb Kína, ezt követi Észak-Amerika.

Integrált járművezérlés (IVC)

A Ghibli és a Quattroporte egy erősebb 3,0 literes V6-os motort tartalmaz, valamint kihasználja a Bosch által közösen kifejlesztett új IVC rendszert. Ez a fontos technikai fejlesztés korrigálás helyett megakadályozza a járművek instabilitását, nagyobb biztonságot, jobb vezetési dinamikát és izgalmasabb teljesítményt biztosítva.

Az IVC az elektronikus stabilitási program (ESP) szoftver részét képezi, amely az űrtechnológiát hozza el a vezetésbe. Hatékony vezérlési rendszert használ, amely előrejelzi a vezetési feltételeket, majd előre beállítja a fékrendszert és a motort. A szisztéma rendszeresen és simán működik, jobban mint a hagyományos ESP, így lehetővé teszi az autó jobb kiegyensúlyozását és a szélsőséges körülmények közötti vontatás javítását. Intelligens forgatónyomaték-vektorral optimalizálja az oldalsó dinamikát, még akkor is, ha az ESP le van tiltva.

“Officine Maserati” – a Maserati Certified Pre-Owned programra szakosodott új márka

A “Officine Maserati” Certified Pre-Owned program 2018-ban indul el a világon, garantálva a maximális biztonságot mindenki számára, aki egy korábban regisztrált Maseratit vásárol.

A “Officine Maserati” státusz eléréséhez minden autónak szigorú 121 pontos tesztelési folyamaton kell részt vennie. A program magában foglalja a korlátlan futásteljesítményt és a közúti segélyt is. A kezdeményezés bevonja a Maserati hálózatba a márkakereskedőket, akik szélesebb körű szolgáltatásokat kínálásával növelhetik a vásárlói hűséget.

Octo Maserati GranLusso és GranSport a Bulgari-tól

Maserati és Bulgari közötti rangos együttműködés folytatódik az Octo Maserati órákkal. A Bulgari Octo Maserati GranLusso és GranSport a kizárólag Maserati tulajdonosoknak tervezett exkluzív órák. A látványos óraszerkezet retro óra- és percmutatót tartalmaz, amely egy igazi Maserati fordulatszámlálóját idézi, míg a varrott bőrpánt a Maserati kárpitozására emlékeztet.

Maserati Capsule Collection Ermenegildo Zegna

A GranLusso kárpitozása inspirálta az Ermenegildo Zegna Maserati Capsule kollekcióját Genfben. A kifinomult mikroszőtt útiruha kollekció – mikro-nubukos részletekkel kiegészítve – és a luxus bőr kiegészítők a kézművesség és az elegancia konkrét kifejeződése, amelyek a két olasz márkát egyesítették.

Vissza a listához