Maserati élet

A V8 Levante GTS világpremierje a Goodwood Festival of Speed-n

Maserati-MY19-Levante-GTS-V8-181640M

A MY19 Maserati sorozatot hivatalosan is elindította, miközben a Levante Trofeo Európában debütált.

Modena, 2018. július 12. – A Maserati az új Levante GTS világpremierjére a 25. Goodwood Speed ​​Festivalt választotta. A legfontosabb SUV-k V8 Maseratija a Levante Trofeo csúcsmodell, amely ma Európa legrangosabb autókultúra-rendezvényén debütál. A Goodwood Fesztivál, amely 1993-tól a bámulatos autók és a motorsport-sztárok elfojtó keverékét kínálja, várhatóan több mint 200 000 látogatót vonz a 4 napos látványos program során.

A Levante GTS Twin Turbo V8 a 3,8 literes V90-es architektúrát tartja fenn a zászlóshajó Quattroporte GTS-ben, de újratervezték, hogy a Q4 intelligens összkerékhajtású rendszerrel dolgozzon, és így 550 lóerő jellemzi (404 kW) 6250 fordulatszámon és 730 Nm csúcsnyomaték 2500 és 5000 fordulat között. Mint minden Maserati motort, ezt a V8-at is a Ferrari gyárban Maranelloban állították össze.

Köszönhetően a 3,9 kg/lóerő teljesítménynek, a Levante GTS mindössze 4,2 másodperc alatt képes elérni a 100 km/h sebességet, míg csúcssebessége 292 km/h – a csúcsminőségű SUV-ben álcázott modern szuperkocsi teljesítménye.

A merev és tökéletesen kiegyensúlyozott Levante házat úgy hangolták, hogy könnyedén kezelje a GTS óriási erejét, ami “Gran Turismo” névhez méltó vezetési élményt nyújt az új V8 Maserati SUV-k sorában.

A Levante megkülönböztethetetlen formatervezése új szintet ért el a sportosság terén a Trofeo verziónál, és az új GTS hasonló stílusú motívumot kapott, amely az alsó első és a hátsó lökhárítóra helyezi a hangsúlyt, sportos, de kifinomult jelenlétet biztosítva.

A lakberendezők elegáns ötletekkel jöttek létre, hogy megkülönböztető környezetet teremtsenek a Levante GTSben, amely opcionális Full Premium bőr vagy full-grain Pieno Fiore természetes bőrhuzatokkal, sport pedálokkal és 14 hangszórós Harman Kardon audio rendszerrel is rendelhető.

A V8 kampány mellett a Levante sorozat örökölte az új tartalmakat, például az Adaptive Full LED Mátrix fényszórókat és a szabványos Integrált Járművezérlést (IVC), amely már elérhető a Ghibli és a Quattroporte szedánoknál. Ahelyett, hogy egyszerűen kijavítaná a jármű instabilitását, az IVC funkció megakadályozza azt, növeli az aktív biztonságot, jobb vezetési dinamikát és még izgalmasabb teljesítményt nyújt.

Alacsonyabb frissítések és új tartalmak mind a Maserati szedánok, mind a Levante számára.

Minden Ghibli, Quattroporte és Levante változat megkapta a Levante Trofeo-ban korábban bevezetett újratervezett váltókart, intuitívabb váltási mintázattal, rövidebb utazással és jobb működéssel. A sofőrnek most már lehetősége van arra, hogy a nyolcfokozatú ZF sebességváltót automata vagy kézi üzemmódban használja, egyszerűen a jobb és a bal közötti mozgatásával, míg egy új “P” gomb könnyedén beállítja a sebességváltót parkoló üzemmódban.

Az MTC+ infotainment rendszer mindhárom modell esetében frissített grafikával és jobb klímaszabályozó ergonómiával javult. Masszív belső terükben a Maserati első ízben bemutatja a teljes szemcsézetű Pieno Fiore bőrmintát, amely páratlan az autóipar bármely más anyagához, természetes, lágy érzetét és az évek során egyedülálló karakterét.

A Pieno Fiore standard a Levante Trofeo-ban, és opcióként minden Levante, Ghibli és Quattroporte változatban elérhető, három színben fekete, piros és sárgás, az ülőke külön öltéssel és kettős varrással az ajtólapokon. A Maserati két új, magas fényű beltéri furnérozatot is kínál a Ghibli és a Quattroporte számára, valamint hármat a Levantehoz.

A külső színtartományokat szintén frissítették a MY19-re, a Quattroporte tíz, a Ghibli és a Levante modellek tizenegy színben elérhetők. Jelenleg két új, háromrétegű szalag áll rendelkezésre, melyek mindegyike, az ikonikus Rosso Potente és a mély sötét Blu Nobile kialakításának köszönhetően születnek. A Maserati Design Center egy speciális frontrácsot és oldalsó szoknyát is létrehozott, kizárólag a Quattroporte GTS GranSport számára.

Az egyes Mazerati modellekhez tervezett könnyűfém keréktárcsák széles választékában 20 és 21 hüvelykes méretű MY19 katalógusban öt vadonatúj formatervezést terveznek, mindegyik Levante és Quattroporte modellek közül kettőt, egyet pedig a Ghibli-t. A 22 hüvelykes Orione kovácsolt alumínium kerék – a legnagyobb, amit a Maserati hoz létre – kizárólag az új csúcskategóriás Levante GTS és a Trofeo számára kapható.

Ami a nemrégiben bemutatott Nerissimo csomagot illeti, szintén frissült. Mostantól az új modell-specifikus színek széles választékában kaphatók, amely fekete elemeket és sötét LED-es fényszórókat, hátsó lámpákat és kipufogócsúszkat, fekete krómozott részleteket és sötét felületű új kereket tartalmaz.

A Maserati állvány és tevékenység a Goodwood FOS 2018-ban

A Speed ​​of Festival autóipari partnere, Maserati idén már a Goodwood Estate környékén számos helyszínen jelent meg, és mind az ügyfeleket, mind az újságírókat meghívta az izgalmas eseményre. A válogatott Maserati modellek az 1.16 mérföldes Goodwood Hillclimb-et fogják elfoglalni, ahol az újságíróknak, a influencereknek és a márkakereskedőknek lesz lehetőségük az ismerkedésre, egymással és az autókkal.

A vadonatúj Levante GTS és a Levente Trofeo, amely Goodwoodban debütál az Európai Unióban, üdvözlik a Maserati állvány látogatóit, ahol a GranLusso és a GranSport kárpitjai kerülnek a középpontba. Az ikonikus Maserati MC12 kék színe is megjelenik. Az MC12 GT1 Centenario dübörgő V12-es motorja életre kel a dombon, pénteken, szombaton és vasárnap. Az MC12 Versione Corse büszkesége is jelen lesz a Speed ​​Silver Jubilee bemutatóján.

A GranTurismo MC, a GranCabrio Sport és a MY19 Levante szintén izgalomba hozza a tömegeket a Michelin Supercar Run alatt.

Az új Levante GTS világpremierje, a Levante Trofeo európai bemutatkozása és a MY19 sorozat hivatalos bevezetése mellett a Maserati a híres partnerekkel együttműködve felejthetetlen élményt nyújt az olasz stílus, kényelem és a nagy teljesítmény szerelmeseinek. Továbbá a Maserati standon a Bulgari az Octo Retro Maserati GranLusso és GranSport órákat mutatja be, amelyek egy egyedi számlálót tartalmaznak retrográd képpontos és ugróóra kijelzővel, amely igazán hasonlít egy modern Maserati műszerfalához.

Vissza a listához