Maserati & Soldini – 2015-ös Program


Még egy év rekordoknak és versenyzésre a Maserati és Giovanni Soldini párosnak

2015 kemény évnek ígérkezik, és ambiciózus és sportos kihívásokat kínál a Maseratinak és Giovani Soldininek, hogy felkészüljenek a presztízs versenyekre, és csatlakozzanak az új óceáni rekordkísérlethez.

A Maserati két hónappal a speciális szárazföldi karbantartási munkák után újra készen áll, és alig várja, hogy ismét útnak indulhasson.

maserati-Soldini-Map

A Maserati első eseménye 2015-ben a RORC Caribbean 600 Race, mely február 23-án indul Antiguából. Szervezője a Royal Ocean Racing Club együttműködve az Antigua Yacht Clubbal, ez a hetedik kiadása, a leghosszabb és legfontosabb versenynek a karibi térségben.

Májusban, a Maserati a tervek szerint megpróbálja megtörni a San Francisco-Shanghai rekordot, mely átszelte a 7000 mérföldes utat a Csendes óceánon a legendás clipper hajóorrtípussal a 19. század közepén. 1853-ban, Swordfischban, két évvel építése után, Charles Collins vezetésével 32 nap és 9 óra alatt tette meg ezt az utat, amely 2 nappal kevesebb volt az előző rekordnál, melyet a Romance of the Sea tartott.

Végül, az év végéhez közeledve, Giovanni Soldini és a Maserati csapata részt vesz a világ egyik leghíresebb és legnagyobb kihívást jelentő versenény, a Rolex Sydney-Hobart Yacht versenyen, amely egy strapás 628 tengeri mérföld-galopp, extrém feltételekkel, amelyen a világ legjobb hajói küzdenek meg a hőn áhított trófeáért.
Az aktuális versenyrekordot Bob Oately, a Wild Oats XI tulajdonosa tartja ( az utolsó 10 versenyből 8-at nyert meg, 2014-ben bezárólagosan.) 2012-ben, az ausztrál yacht egy nap alatt “sprintelte le” a távolságot Sydney és Hobart között, 18 óra 23 perc és 12 századmásodperc alatt.

Partnerek

A Maserati és Giovanni Soldini támogatói a következő forgalmas 12 hónapban, az óceáni kihívásokban, azok a partnerek, melyek őket mindkét oldalról támogatták az emúlt 2 évben:
Maserati, BSI, Z Zegna, Vodafone, és a Boero. A csapathoz szintén csatlakozik idén az UnipolSai Assicurazioni, mely a VOR70 Maserati támogatásával érzékelteti ismételt elkötelezettségét a legmagasabb szintű olasz sport törekvésekben.

timthumb.php-6

Hivatalos szponzorok

A kihívások hivatalos szállítói a Z Zegna (ruházat), a Vodafone Italia (telekmmunikációs szervíz és hivatalos weboldal), és a Boero Bartolomeo S.p.A ( speciális hajótest, festékek, és zománcok).
Szintén a támogatók között tudhatja a továbbiakat: Maserati az Eataly (ellátás), Beta Utensili ( minden professzinális eszköz), Corderia Lancelin (speciális kábelek), Jeppesen (térképészet), B&G Navico ( technikai asszisztencia fedélzeti műszerekkel), Cantiere Picchiotti of La Spezia ( Maseri parti hazai bázisa), és a La Spezia Port Authority (Maserati hazai bázisa vízen).