Ghibli S Q4

162980M

Sportos, szofisztikált és dinamikus

Briliáns kombinációja a stílusnak, az erőnek, a komfortnak és a sportosságnak.

Az új Ghibli megtestesíti a Maserati lelkének mélységeit.

Több mint egy évszázad tapasztalata inspirálta

Így tudja kielégíteni napjaink legkifinomultabb igényeit is

A Maserati Ghibli az olasz dizájn és mérnöki szakértelem legmagasabb példája, amely ötletes, sportos kontúrokból áll. Sőt, bónuszként a világhírű Maserati luxust is kínálja.

Az izgalom új definíciója

A Ghibli egy olyan autó, amely inspirálásra és lelkesítésre született; a letisztult vonalaival és formáival, melyek rabul ejtik a szemet és a képzeletet. A hosszú motorháztető alatt egy erőteljes motor van, míg az első rács és a klasszikus Trident jelvény azonnal jelzi, hogy egy Maserati-val van dolgunk.

Kiváló teljesítmény, kiváló vezérlés

A Ghibli büszkélkedhet a legmagasabb fokú agilitással – egy autó, amely azonnal reagál a vezető összes parancsára. A nyolcsebességes ZF sebességváltótól  a Twin Turbo V6 motorig ennek a kivételes Maseratinak minden elemét úgy alakították ki és tervezték, hogy maximalizálják a teljesítményt és a vezetési élményt.

Jellemzők

Műszaki jellemzők, melyek új értelmet adnak a luxusnak

A Ghibli minden változata az elvárható legmagasabb műszaki jellemzőkkel, továbbá opcionális elemekkel, amelyek fokozzák a vezetési élményt. Ezek közé tartozik a prémium hangrendszer a Bowers & Wilkins vagy a Harman Kardon által, és a világ legelegánsabb autó belsejét, melyet a híres divatház a Ermenegildo Zegna tervezett.

Szakértelem

A sportszedán szegmensben a személyre szabott új koncepció

A Ghibli egy olyan autó, amely nem gördít akadályt a vezetői vágyai és preferenciái elé, így forradalmasítja a sportos szedán szegmensben a testreszabás fogalmát. A három színben kapható bőr alapfelszereltség az első és a hátsó üléseken, de kiterjeszthető a műszerfalra, sőt a műszerfal és az ajtó karfák oldalán található területekre is, így hozva létre egy eredeti kéttónusú kombinációt.

A teljes kényelem

A Ghibli belsejében felfedezheti a funkcionalitás és a stílus ideális kombinációját. Kivételes tervezés és a legkiválóbb minőségű anyagok biztosítják a tökéletes kényelmet. Az ülések körvonalazott kialakítása sportos élményt nyújt, míg az opcionális elektromos ülésbeállítási rendszer lehetővé teszi az utasok számára, hogy megtalálják a tökéletes vezetési pozíciót.

Tiszta luxus

A műszerfal és a központi konzol sima, elegáns vonala, valamint a puha bőrkárpitozás határozza meg a Ghibli belső kialakítását. A belső oldalpanelek és ajtók is elláthatók bőrfelülettel. Ez kétszínű színkombináció mindenkit beborít a tiszta luxussal.

Klasszikus vonzerő.

Modern design.

Hogy a megjelenés és a teljesítmény összhangban legyen, számos megkülönböztető elemmel látták el az autót. Ilyen például a radiátorrács feltűnő LED-es fényszórókkal, a kettős kipufogócső vagy a szemet gyönyörködtetően széles kerekek.

Választható anyagok modern kialakítással és ergonomikus vezérléssel

A Ghibli vezetőjeként totálisan uralja a helyzetét: az ergonómikus, háromrétegű, bőrrel borított kormánykerék vezérlővel a fő multimédiás funkciókhoz egy egyszerű, de feltűnő műszerfalat képeznek. A nagy sebességmérő elegáns fehér háttérvilágítással rendelkezik, és egy 7 “-es TFT kijelzővel van elválasztva, amely bemutatja az autó dinamikus adatait.

Zegna öltözteti

Vitatható, hogy a természet a legnagyobb művész-e… épp ezért nem meglepő, hogy a Maserati-nál a luxus “természetes” – a szó minden értelmében. A Maserati és a világhírű divatház, Ermenegildo Zegna társulásából született az autóipar legnyugodtabb környezete.

Igazi luxus

Az igényes vezetők és az utasok teljesen el lesznek kényeztetve a belső bőrválasztékával. A természetes Zegna Mulberry Silk szállal kombinált legfinomabb bőr fedi az üléseket, az ajtópaneleket, a tetőkárpitot, a napernyőket és mennyezeti világítótestet. Az ülésen van egy központi selyem betét. Az ajtópanelek, a tetőkárpit és a napernyők Zegna selyemmel
vannak befedve.

Harman Kardon Sound System

A komoly teljesítményt, dinamizmust és az eredeti érzelmi töltetet kereső zenekedvelők számára az opcionális Harman Kardon Prémium Hangrendszer új szintű hangminőséget biztosít a Maserati Ghibli számára. Tíz nagyteljesítményű hangsugárzó helyezhető el gondosan, így a rendszer 360 fokos, magas hangminőséget produkál, függetlenül a hallgató ülőhelyétől. Egy különleges nagyteljesítményű mélynyomó könnyedén kezeli az alacsony frekvenciákat, míg a középkategóriás meghajtók és a magassugárzók biztosítják, hogy minden eszköz megjelenjen a virtuális koncerten.

Bowers & Wilkins Premium Sound System

A koncerttermi akusztikát keresőknek csak az új generációs Bowers & Wilkins Premium Surround rendszert kell megrendelniük. A 16 csatornás, 1.280 wattos erősítővel és 15 hangszóróval rendelkező rendszer tökéletesen illeszkedik a belső kialakításba, és páratlan hangzást biztosít verhetetlen dinamikus tisztasággal.

Luggage_Compartment_Mat_Detail-1024x0_9QY3K5

Eredeti tartozékok

Egyedülálló stílus és kényelem a mindennapi vezetési élményért

A Maserati Ghibli számára tervezett tartozékok lehetővé teszik, hogy minden helyzetben és időben teljes mértékben élvezhessék a járművet.
Minden egyes komponens a biztonság, a kényelem és a vezetési élmény növelése, és nem mellékesen a Ghibli teljesítményének növelése céljából született.

Biztonság

Következő generációs biztonsági funkciók

A Maserati Ghibli új generációs biztonsági funkciókat kínál a védelemre. Hét légzsák segíti az utasokat az ütközések ellen, míg az első ülések aktív fejtámlákat tartalmaznak. A balesetek megelőzésében a Maserati Stabilitási Program, valamint számos más segédeszköz és figyelmeztető érzékelő található.

safety

Előzetes ütközés-figyelmeztetés

A Forward Collision Warning figyeli az előtte haladó járművet, és figyelmezteti a vezetőt, ha az ütközés veszélye felmerül. Kapcsolódik az Advanced fékrásegítő rendszerhez, amely további vészleállító fékezést tud beindítani.

Holtpont-figyelő és a hátsó útvonal felderítése

Ezek a biztonsági rendszerek folyamatosan figyelemmel kísérik a teret a Levante és a többi közlekedő jármű között. Amikor egy oldalsó vagy hátsó holttér kialakul, például ha egy másik vezető sávot vált, megvilágított ikonok jelennek meg a külső tükrökön és hangjelzés is hallható.

Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer

 

Köszönhetően a belső visszapillantó tükrön található kamerának, amely az útburkolati jeleket figyeli, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer segít a vezetőnek a járművet a kiválasztott sávban tartani az autópályákon és a főutakon. Ez csökkenti a kisodródás, valamint az oldalirányú ütközések lehetőségét, és figyelmezteti a vezetőt, ha a jármű áthalad az útburkolati jeleken irányjelzés nélkül.

Adaptive Cruise Control

Függetlenül az időjárási körülményektől az Adaptive Cruise Control folyamatosan figyeli a távolságot a Levante és az előtte haladó jármű között, állandóan tartva az előre beállított távolságot. Ha a forgalom lelassul vagy egy másik jármű beelőz, lelassítja az autót visszaváltással, vagy fékezéssel. Ám, ha az elöl haladó jármű gyorsít, vagy átvált egy másik sávba, a rendszer felgyorsít az előre beállított sebességre.

A motor

Választhat két ikerturbó V6 benzines, és egy 3 literes V6 Turbo dízel között

 

A Maserati Ghibli kétféle, 3 literes iker-turbó V6 benzinmotorral szállítható, amelyek 330 vagy 410 LE teljesítményűek, valamint egy 3 literes dízel, amely 275 LE és 250 LE teljesítményt biztosít. Mindhárom garantálja az alacsony üzemanyag-fogyasztást, a lenyűgöző nyomatékot és a kompromisszumok nélküli nagy teljesítményt.

maserati-ghibli-engine-diesel

V6 TURBÓDÍZEL

Motor    Lökettérfogat
V6 60°   2987 cc
250 LE   275 LÓERŐ

ghibli-v6-diesel

TWIN TURBO V6 BENZIN

Motor     Lökettérfogat
V6 60 °  2979 cc
350 LE   410 LÓERŐ

A Ghibli kollekció

Ghibli

SPORTOS, SZOFISZTIKÁLT, DINAMIKUS
A letisztult formákat tiszta vonalak kötik össze, így válik megkülönböztethetetlenül egyedivé, vagyis Maserati-vá.

 

Ghibli S

TÖBB FEGYELEM. NINCS KEGYELEM.

Sportos, csábító vonalakkal és könnyed erővel, a legkiválóbb élmény nyújtására kialakítva.

Levante-S0

Ghibli S Q4

HOZZÁADOTT VONZÁS

A híres Maserati Q4 összkerékhajtási rendszerrel, a Ghibli S Q4 rendkívül kedvezőtlen körülmények között is a legmagasabb szintű teljesítményt nyújtja.

Ghibli-SQ4f

Ghibli Diesel

ERŐ ÉS TELJESÍTMÉNY, ÉS MÉG GAZDASÁGOS IS
A Ghibli Diesel minden ízében Maserati, 250 vagy 275 lóerős V6 turbo dízelmotorral, csodálatos kupé alakkal, luxus bőrbelsővel és Trident jelvényekkel, amelyek mindent elmondanak.

Technikai specifikációk

MÉRETEK & TÖMEG
Hossz 4971 mm
Szélesség (visszapillantó tükrökkel) 2100 mm
Szélesség (visszapillantó tükrök nélkül) 1945 mm
Magasság 1461 mm
Tengelytáv 2998 mm
Első nyomtáv 1635 mm
Hátsó nyomtáv 1653 mm
Első túllógás 935 mm
Hátsó túllógás 1038 mm

Gumik
Elől 235/50 R18
Hátul 275/45 R18

maserati-ghibli-tyres

Motor
Hengerek száma és elrendezése V6
Lökettérfogat 2979 cm³
Furat 86,5 mm
Löket 84,5 mm
Maximális teljesítmény 410 lóerő

ghibli-v6-diesel

TELJESÍTMÉNY
Maximális sebesség 284 km/ó
Gyorsulás 0-100 km/ó 4,8 mp
Üzemanyagfogyasztás (kombinált)  l/100 km 9,7 l

Néhány modell, eszköz és kiegészítő esetében elképzelhető, hogy nem lesznek elérhetőek, vagy csak az autó piacra kerülése után érhetőek el. A Maserati fenntartja a jogot a színek, dizájnok és technikai funkciók megváltoztatására előzetes figyelmeztetés nélkül. További információkért lépjen kapcsolatba hivatalos Maserati kereskedőjével.