Quattroporte S Q4

Versenyen edzett luxus szedán

1963 óta

Három figyelemreméltó motor. És a lehetőségek végtelen tárháza a műértők részére.

GranLusso és GranSport kárpit opciók

Amikor Maserati bemutatta az első Quattroporte-t az 1963-as Torinói Autószalonon, nemcsak elindította a leggyorsabb négyüléses autót a világon, hanem létrehozott egy teljesen új kategóriát a piacon: a luxus sport limuzint. A koncepció forradalmi volt: végy egy sikeres Maserati versenyautó motort, és helyezd egy szedánba. A kivételes kezelhetőség és a versenyben edzett V8-as motor által a Quattroporte volt a leggyorsabb szedán a világon abban az időben.

A következő 50 évben, Quattroporte maradt a Maserati csúcsmodellje. Örökké exkluzív, sohasem mainstream, mindig is merészen eltérő – azok számára, akik mernek különbözni.

A ráncfelvarráson átesett zászlóshajóval a Maserati elindít egy új stratégiát a rendkívül igényes ügyfélkör részére, mégpedig további két egyedi felszereltségi opció formájában, amelyek hangsúlyozzák a márka két fő pillérét: GranLusso és GranSport.

A különböző kárpitok, elérhetők minden Quattroporte V6 változathoz (Quattroporte diesel, Quattroporte, Quattroporte S, Quattroporte S Q4).

A felső tartományban található Quattroporte GTS, duplaturbós V8 motorral, kizárólagosan vagy a GranLusso vagy a GranSport kárpittal rendelhető, az alapfelszereltség részeként.

Mindegyik felszereltségi szint az ügyféligényeknek megfelelően született, akik egy egyedi és egyedülálló terméket keresnek a szedán szegmensben.

A GranLusso és a GranSport azonnal felismerhető, köszönhetően a különböző külső designnak és egyedi belső tereknek.

GranLusso: ellenállhatatlan stílus és kizárólagosság

A kizárólagosság és pazar luxus szerelemesei választhatják a Quattroporte GranLusso a féktelen gazdagságát – a vezető Ermenegildo Zegna divatház tervezésében. A külső luxust a króm lökhárító betétek jelenítik meg, a karosszéria színében küszöbök, fekete féknyergek és elegáns 20” Mercurio kerekek.

GranLusso: testre szabott selyem belső

Finom olasz Zegna selyem, színek és első osztályú anyagok ötvözésével generál abszolút mesterművet az ízlés és kifinomultság terén – a Maserati az egyetlen márka a világon selyem belsővel. Egyéb GranLusso fejlesztések például egy fa és bőr kormánykerék, faburkolat, teljesítmény pedálok, egy elektromos hátsó napellenző, négyzónás klímaberendezés, és a fűthető hátsó ülések.

GranSport: egy sportos megjelenés mind felett

Azoknak, akik azt akarják, hogy a Quattroporte tükrözze sportos életmódjukat, adott a jellegzetes és drámai GranSport berendezés. Külső jellegzetességei közé tartozik az első és hátsó exkluzív fekete fényes lökhárítók, a karosszériával megegyező színű küszöbök, a 21” Titano kerekek, a piros féknyergek. Belül az utastérben speciális sportülések, Inox sport pedálok, sport kormánykerék, és Piano fekete szegély.

GranSport: szénszálas, kívül és belül

A Quattroporte még dinamikusabbá varázsolható a külső és belső Carbon csomaggal. A külső csomag tartalmaz külső visszapillantó tükröket, sportos szénszálas kilincseket és a központi pilléreket, míg a belső csomag szénszálas kormánykereket, küszöböket, és a belső kárpitozást. Mindkét csomag rendelhető külön-külön is vagy együtt, valamint a GranSport kárpittal, amely tartalmazza az első szénszálas lökhárító profilt is.

A csábítás művészete

Általánosan ismert, hogy az olaszok világelsők autó designban, nemcsak szépséggel töltik meg az autókat, hanem „csábítással”. Erre jó példa a Quattroporte: kulturált, a kifinomultság remekműve, az esztétika és az elegancia kvintesszenciája.

A lenyűgöző mérete ellenére a Quattroporte fenntart egy kiegyensúlyozott és dinamikus megjelenést – az újratervezett Maserati rács elöl,  a LED lámpatestek hátul. Újonnan tervezett első és hátsó lökhárítók adnak az autónak még nagyobb tekintélyt, míg a márka hagyományos három szellőzőnyílása a tradíciókhoz való ragaszkodást mutatja. A keret nélküli ajtók adják egy elegáns kupé megjelenését. A Quattroporte hármas ismertetőjelei a C-oszlop, az ünnepelt Saetta logó, és a sportos karakter, ehhez jön még a krómozott kipufogóvég és a szerves csomagtartó spoiler, amely leszorítóerőt hoz létre nagy sebességnél. Légellenállása felülmúlhatatlan, köszönhetően részben a lapos alváznak és a rács mögötti Air Shutternek, amely szabályozza a levegőt a hűtőn keresztül, és csökkenti a légellenállást.

GranLusso

GranSport

Jellemzők

Rendíthetetlen stílus.

Páratlan teljesítmény.

A Maserati létrehozott egy egyedülálló és exkluzív autót, amelynek célja az üzleti élet úttörőinek igényes ízlését kielégíteni – megtestesíteni a kiváló teljesítményt, mindent, ami nem hagyományos és avantgárd. Természetesen egy ilyen igényes ügyfélkört megcélozva a Quattroporte számos különböző szerkezetben kapható, három inspiráló motorral.

Nyolc sebességes váltó és skyhook felfüggesztés: legfőbb kényelem és nettó vezetési élmény

A nyolc sebességes ZF automata váltó kifinomult designja biztosítja a precíz sebességváltást és a kivételes teljesítményt, valamint az óriási teljesítmény kényelmes kezelését a különböző motorok esetén is. A motor mögött található, egy autoadaptív szoftver támogatja, amely képes felismerni az út típusát, és ennek függvényében módosítja a vezetési stílust. Jelenleg öt működési mód kiválasztása elérhető, a gombok a sebességváltó kar közelében találhatók: Auto Normál, Automatikus Sport, Kézi Normál, Manuális Sport és fokozott ellenőrzés és hatékonyság (ICE). Jobb szabályozás a változó időjárási körülmények között, és a legkényelmesebb és legcsendesebb motor eredményezi a minimális üzemanyag-fogyasztást. A felváltásnál mindig automatikus, kivéve, ha a kézi üzemmódot választotta.

tunnel-centrale

Belső tér

Akár elöl, akár hátul, pihenjen a luxusban

A megérdemelt kényelem biztosítása érdekében a Quattroporte nem alkuszik, mind az anyagok, mind a berendezések tekintetében csak a legjobb lesz elég jó: prémium olasz bőr, finom faanyagok, kézműves varrás, a legmodernebb high-tech műszerek, GranLusso kárpitozás, Ermenegildo Zegna exkluzív selyem belső tere, és maga a Maserati.

A jólét a 12 irányban elektromosan állítható bőr első ülésekkel kezdődik, amelyek biztosítják a tökéletes vezetési pozíciót. A vezető előtt, a középső konzolon van a legújabb érintőképernyős infotainment rendszer, egy további forgókapcsoló, valamint egy praktikus telefon tároló doboz. A multifunkciós kormánykerék egy ergonomikus gyönyör.

Ugyanennyi figyelmet kaptak a hátsó ülések is. Alapfelszereltség a hihetetlenül kényelmes, aszimmetrikusan lehajtható, kézzel varrott bőr hátsó ülés három ember részére, kiegészítve egy középső kartámasszal, amely tartalmaz egy USB-portot és egy 12V-os aljzatot.

Sedili-posteriori-ZEGNA

 

Eredeti tartozékok

Egyedülálló stílus és kényelem a mindennapi vezetési élményért

A speciálisan kialakított Maserati kiegészítők testesítik meg a tökéletes kombinációt a design és a funkcionalitás között, így még jobban értékelheti és élvezheti a Quattroporte-t. Minden egyes tétel a biztonság, a kényelem és a vezetési élmény növelésének céljával jött létre, ez a valódi Maserati hagyomány, mely garantálja a legmagasabb minőséget.

Biztonság

Első számú szabály: védelem mindenkinek

Az utasok legjobb védelme érdekében a legújabb generációs légzsákokat és számos egyéb biztonsági rendszereket és eszközöket terveztek a Quattroporte-ba.

Előzetes ütközés-figyelmeztetés

A Forward Collision Warning figyeli az előtte haladó járművet, és figyelmezteti a vezetőt, ha az ütközés veszélye felmerül. Kapcsolódik az Advanced fékrásegítő rendszerhez, amely további vészleállító fékezést tud beindítani.

Holtpont-figyelő és a hátsó útvonal felderítése

Ezek a biztonsági rendszerek folyamatosan figyelemmel kísérik a teret a Levante és a többi közlekedő jármű között. Amikor egy oldalsó vagy hátsó holttér kialakul, például ha egy másik vezető sávot vált, megvilágított ikonok jelennek meg a külső tükrökön és hangjelzés is hallható.

Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer

 

Köszönhetően a belső visszapillantó tükrön található kamerának, amely az útburkolati jeleket figyeli, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer segít a vezetőnek a járművet a kiválasztott sávban tartani az autópályákon és a főutakon. Ez csökkenti a kisodródás, valamint az oldalirányú ütközések lehetőségét, és figyelmezteti a vezetőt, ha a jármű áthalad az útburkolati jeleken irányjelzés nélkül.

Adaptive Cruise Control

Függetlenül az időjárási körülményektől az Adaptive Cruise Control folyamatosan figyeli a távolságot a Levante és az előtte haladó jármű között, állandóan tartva az előre beállított távolságot. Ha a forgalom lelassul vagy egy másik jármű beelőz, lelassítja az autót visszaváltással, vagy fékezéssel. Ám, ha az elöl haladó jármű gyorsít, vagy átvált egy másik sávba, a rendszer felgyorsít az előre beállított sebességre.

A motor

Erőteljes lehetőségek

A Maserati Quattroporte három hatalmas motorral választható: 410 lóerős 3 literes V6 Twin Turbo és a 530 lóerős 3,8 literes Twin Turbo V8-as egység. Ezen kívül van egy 3-literes V6 turbódízel, 275 lóerővel.

maserati-ghibli-engine-diesel

V6 TURBÓDÍZEL

Motor    Lökettérfogat
V6 60°   2987 cc
250 LE   275 LÓERŐ

ghibli-v6-diesel

TWIN TURBO V6 BENZIN

Motor     Lökettérfogat
V6 60 °  2979 cc
350 LE   410 LÓERŐ

TWIN TURBO V8 BENZIN

Motor    Lökettérfogat
V8 90°   3799 cc
530 LÓERŐ

A Quattroporte V6 kollekció

Quattroporte

VEZETŐI STÍLUS. VERSENYZŐI SZÍV.
A limuzin verseny győztese, a jellegzetes Maserati Quattroporte ötvözi a luxust és kényelmet a modern technikával.

 

Quattroporte S

PRESZTÍZS ÉS PERFORMANSZ

A kizárólagosság mindig egy alapfunkció a Quattroporte S esetében – egy ritka és tekintélyes remekmű a kevés kiválasztottnak.

Quattroporte S Q4

CSÚCSTELJESÍTMÉNY

Hála a Maserati innovatív Q4 összkerékhajtású rendszerének, a Quattroporte S Q4 is kényelmesen halad a legrosszabb utakon, vagy rossz időjárási körülmények között.

Quattroporte Diesel

LUXUS KÖRNYEZET. DÍZEL FOGYASZTÁS.
Akik luxust és kényelmet várnak a Maserati-tól, a Quattroporte Diesel-lel bónuszként kiemelkedő üzemanyag-fogyasztást és alacsony CO2-kibocsátást is kapnak. 250 lóerős változat elérhető a kiválasztott piacokon.

A Quattroporte V8 kollekció

Quattroporte GTS

AMI MINDEN SPORTAUTÓ LENNI SZERETNI, HA FELNŐ
A Quattroporte GTS a Maserati Filozófia alapja. Elérhető a GranLusso vagy a GranSport kárpitozással is.

QP-GTS-GranSport-Bianco-Alpi

Technikai specifikációk

MÉRETEK & TÖMEG
Hossz 5264 mm
Szélesség (visszapillantó tükrökkel) 2100 mm
Szélesség (visszapillantó tükrök nélkül) 1948 mm
Magasság 1481 mm
Tengelytáv 3171 mm
Első nyomtáv 1634 mm
Hátsó nyomtáv 1647 mm
Első túllógás 972 mm
Hátsó túllógás 1121 mm

Gumik
Elől 245/45 R19
Hátul 275/40 R19

maserati-ghibli-tyres

Motor
Hengerek száma és elrendezése V6
Lökettérfogat 2979 cm³
Furat 86,5 mm
Löket 84,5 mm
Maximális teljesítmény 410 lóerő

ghibli-v6-diesel

TELJESÍTMÉNY
Maximális sebesség 286 km/ó
Gyorsulás 0-100 km/ó 4,9 mp
Üzemanyagfogyasztás (kombinált)  l/100 km 9,7 l

Néhány modell, eszköz és kiegészítő esetében elképzelhető, hogy nem lesznek elérhetőek, vagy csak az autó piacra kerülése után érhetőek el. A Maserati fenntartja a jogot a színek, dizájnok és technikai funkciók megváltoztatására előzetes figyelmeztetés nélkül. További információkért lépjen kapcsolatba hivatalos Maserati kereskedőjével.