#SENSINGSPEED


Hogyan mérheti az adrenalin általi élményt a Maserati GT Trofeo vezetőnél?

Új digitalis média project indult annak érdekében, hogy a #MaseratiTrofeo élményt egy teljesen új szemszögből “értelmezhesse”: #SensingSpeed. A #SensingSpeed exkluzív, egyéni követési technológiának köszönhetően, egy sor valós idejű paraméter segítségével olyan új lehetőséget kínál a rajongóknak, amellyel online, valós időben részt tudnak venni a Maserati Trofeo versenyen.

A #SensingSpeed érzékelő segítségével figyelemmel kísérhetjük az autó teljesítményét ( a sebességet és a gyorsulást) és a vezetőt (pulzusszámát). Ezután ezeket az adatokat összevetve a Maserati Trofeo különleges hangjávával, a rajongók kaphatnak egy pillanatnyi visszajelzést az adrenalin szintjéről, amit a futam alatt tapasztalhatnak meg.

Az adatokat átalakítjuk fényekké és színékké, majd ezeket összekeverjük hangokkal az alábbi két impresszív videóban.

new_Speed

Sebesség

A gps adatok használatával nyomon követhetjük az autó helyzetét, ahogyan halad a pályán a verseny alatt, így valós idejű visszajelzést kapunk az autó sebességéről. A Maserati GT Trofeo V8-as motorral van felszerelve, amely 8000-es fordulatszámon 488 lóerőt biztosít vezetőjének. A pálya elrendezésétől függően az autó elérheti a 250 km/h maximum sebességet.

new_Sound

Hang

A Maserati GT Trofeo-ba egy Olympus LS-100 típusú rögzítőt telepítettünk, amivel élvezhetjük a Maserati egyedülálló hangját teljes gázon. A hangfelvételt meghallgatja a SoundCloud applikación. Illetve az említett felvételt használtuk a #SensingSpeed videó elkészítése során is.

new_HeartRate

Pulzus

Amellet, hogy nyomon követhetjük a Maserati versenyautó egyedi tulajdonságait, megvizsgálhatjuk a vezető érzelmi tapasztalait is, még pedig úgy, hogy figyelemmel kísérjük a szívverését a verseny közben. A szívverés változása, a verseny első körétől az utolsóig, vitathatatlanul biztosítja a legelképesztőbb beszámolót a Maserati Trofeo #SensingSpeed élményről.

new_G-Force

G-Force

Az okostelefon sebességmérőjét használva, képesek vagyunk azonosítani a vezető testének különböző részeit, mikőzben az gravitációs erőnek van kitéve a verseny alatt. Ezeket a rögzített adatokat átalakítjuk egy valós idejű infografikává, amely tükrözi a vezető élményét a vezetés közben.