Márka

891759_135900403261340_826541544_o

A Maserati büszke hosszú és dicsőséges örökségére

Az Officine Alfieri Maserati-t 1914 december 1.-én Bolognában (Olaszország) alapították. Azóta a Maserati következetesen fontos szerepet játszik a sportautók kultúrájának történelmében és annak fejlődésében.

A közel egy évszázados tevékenység dicső eredményeket hozott mind az utakon, mind a pályán, valamint a nagyobb kihívást jelentő időkben is, melyek segítettek tovább fejleszteni a vállalat karakterét és személyiségét.
Azonban a Maserati története a kiemelkedő sportolói teljesítménynél és remek közúti autóknál sokkal több. A vállalat az évek során, ipari szinten is rengeteget fejlődött.
Ma a büszkeségünk visszatükröződik azokban az értékekben, amelyek a márka meghatározói – innováció a humánerőforrás-menedzsmentben és munkakörnyezetben, valamit átláthatóság az ügyfelekkel, vevőkkel való kapcsolatokban.
Az 1940-es Bolognából való áthelyezés a jelenlegi székhelyre, Modenába (Viale Ciro Menotti), és a Ferrari által 1997-es felvásárlás csak két példa a Maserati bővítésének és fejlesztésének és stratégiáinak fő eseményeire
A Maserati egy olyan márka, amely helyi kontextusban indult el, majd fontos nemzetközi szereplővé vált jelenleg 61 országban. Ebben a szekcióban Önnek lehetősége van átélni a Maserati lenyűgöző történetét, megismerni embereket, teljesítményeket, és autókat, melyek által a márka híressé vált.

KÖZPONT

 1914 December 1.-én a Maserati fivérek megalapították Bologna városában a Maseratit, hogy az a motor törnéletembe kerüljön.

marka1

Mindazonáltal egy évvel korábban 1913-ban, Alfieri Maserati kinyitott egy Isotta Fraschini garázst Bolognában, bár csak dolgozott ott egy rövid időért mielőtt alapította Società Anonima Alfieri Maseratit. Kezdetben a Maserati üzlet egy garázs volt miközben számnál működött Bolognában, 1 Via de Pepoli; a Maserati Brothers elkezdett működni egyedül autótervek, amíg az első világháború kitörése.

Egy évvel előtte, 1913-ban, Alfieri maserati megnyitott egy Isotta Fraschini garázst Bolognában, és itt dolgozott egy rövid ideig, amig megalapította a Societá Anonima Alfieri Maseratit. Kezdetben a Maserati üzlet egy Bolognában, a Via de Pepoli utca 1-es szám alá tartozó garázs volt. A Maserati testvérek itt kezdtek dolgozni az egyedi autó design terveiken, egészen az Első Világháború kitöréséig.

A húszas és harmincas évek folyamán a Maserati garázs tovább folytatta a versenyautók eladását a világ minden táján, miközben országúti forgalomba tervezett autókat is gyártott , amelyek a márka jellegzetes eleganciájának egészével és a verseny autók sportos megjelenésével kombinált.

1937-ben, amikor az Orsi család vette át az üzlet managementjét, a Maserati elköltözött eredeti bolognai központjából, Modena városába, a Via Ciro Menotti-ra, ahol a márka egyik legfontosabb sport és GT autó modelljeit tervezik és építik még ma is.

marka2

Miútán a háború véget ért, Alfieri elhatározta, hogy megvalósítja álmát, így talált egy használaton kívüli demizson gyárat a Bolognai Pontevecchio kerületben, a Frazione Alemanni 179-es szám alatt.

Az új terület elég nagy volt a Maserati testvéreknek, hogy családjaikkal együtt oda költözhessenek, és itt szerezte meg az üzlet az Officine Alfieri Maserati SA nevet. Eközben még a háború alatt Alfieri Maserati Milanoban egy gyújtógyertya gyárat is nyitott, Fabbrica Candele Maserati néven, amely 1919-ben szintén Bolognába költözött.