Maserati élet

Soldini és a Maserati Multi 70 csapat elindult a Hong-Kong-London útvonalon

Soldini-MaseratiMulti70-HongKong_London-(64)

Hogy megdöntsék a rekordot át kell menniük az Erzsébet-II híd alatti célvonalon március 1-e előtt

Modena, 2018. január 18. – Röviddel a kínai naplemente után, felhős ég alatt, némi könnyű szellő kíséretében a trimaran Maserati Multi 70 kifutott Hong Kongból, elindulván a Gitana 13 2008-os a rekordjának megdöntésére. A Nemzetközi Gyorsasági Vitorlázás Tanácsának (ez a szervezet ellenőrzi az óceáni rekordokat) hivatalos képviselője elindította a stoppert 10:43’23” UTC (18:43 Kínában, 11:43 Olaszországban), amikor is a Maserati Multi 70 átlépte a “startvonalat” a Tai Long Pai és a Nga Ying Pal között a hongkongi kikötőben.

A 105 láb maxi katamarán által felállított rekordot (41 nap, 21 óra és 26 perc) Giovanni Soldini és legénysége (Guido Broggi, Oliver Herrera Perez, Alex Pella és Sébastien Audigane) a 70 láb hosszú trimaran Maserati Multi-val próbálják meg megdönteni. Ehhez be kell érniük a londoni Erzsébet II hídhoz március 1-e 08:09’47” UTC előtt.

A 13.000 mérföld során (mintegy 24.000 kilométer) a legrövidebb útvonalon haladnak, vagyis a Jóreménység-fokon át. „Az időjárási helyzet nagyon bizonytalan ezekben az utolsó napokban”, magyarázza Pierre Lasnier, aki a szárazföldről követi a rekordkísérletet. „A legfrisebb előrejelzések egyre világosabbak. Mától a Maserati Multi 70-nek szinte biztos, hogy az elkövetkező három napban az átlagos északkeleti szele lesz 17-18 csomós sebességgel, ami elég ahhoz, hogy lejussanak az északi 5° alá, Vietnam déli pontjához. De így nem lesz képes vitorlázni a közvetlen útvonalon, akkor kis kitérőt kell tenniük, hogy hátszéllel tudjanak menni dél felé.”

„Végre elindulhattunk!”, mondja Giovanni Soldini a Maserati Multi 70 kapitánya.„Nehéz döntés volt, mert az időjárási viszonyok nem ideálisak, de nem is látszik, hogy változna az elkövetkező napokban. Technikai szempontból tekintve az Egyenlítőnél lesz egy pont, szélcsendben. Reméljük, hogy a körülmények megváltoznak mire odaérünk, mégpedig a javunkra. Az első napokban a nyílt vízen maradunk, de a vietnami partok szelesek, így megpróbáljuk megtalálni az egyensúlyt a gyorsaság és a szükséges figyelem között. A hajó kész, mi motiváltak vagyunk és mindig megpróbáljuk kihozni magunkból a legjobbat.”

Ugyanez a lelkesedés és hajózási vágy érződik a spanyol Alex Pella szavaiból, aki jól ismeri a Maserati Multi 70-t és csapatát, de először vesz részt versenyen: „Mi mind szuper boldogok és motiváltak vagyunk, a pihenési időszakok mindig bonyolultak és stresszesek, különösen Hong Kongban, távol az otthonunktól. Az indulás előtt soha nem lehet tudni, hogy mikor fogunk elindulni, de most már itt vagyunk, és minden rajtunk múlik.”

Követheti a versenyt élőben, a maserati.soldini.it/cartography/-n.

A verseny főszponzora a Maserati, az Aon társ-szponzor, a hivatalos ruházati beszállítója az Ermenegildo Zegna.

Külön köszönet is BOERO Bartolomeo SpA és CONTSHIP Italia Group.

Vissza a listához